WOW HD

Din varukorg är tom

 

Regionskodning

Läs igenom följande information noggrant då den kan påverka ditt köpbeslut

Vad innebär region 2?
DVD-filmer är oftast regionkodade. För att begränsa försäljningen till vissa världsdelar har filmbranschen försett filmerna med olika regioner så dessa endast kan spelas på DVD-spelare inom samma region.

Exempelvis kan vi i Sverige endast se filmer med kodning för region 2 då dom filmer vi köper i butik är kodade för Europa - 1. Har du dock en regionsfri spelare eller om du låter låsa upp din DVD-spelare kan du även spela övriga regioner.

Observera:WOW HD levererar musik, fil och spel internationellt. Alla filmer för region 2 har inte svenskspråkig textning. Finns svenskspråkig textning är detta alltid angivet.

Regionindelning:
Region 1 – Förenta Staterna och Kanada
Region 2 – Sverige, Västeuropa, Japan, Sydafrika, Mellanöstern, Egypten
Region 3 – Sydostasien, Ostasien, Hongkong
Region 4 - Australien, Nya Zeeland, Mexiko, Central- och Sydamerika
Region 5 – Forna Sovjetunionen, Indien, Afrika, Nordkorea
Region 6 - Kina
Region 7 – Reserverad för framtida bruk
Region 8 – Special - internationell

Alla filmer är inte regionkodade, vissa är gjorda för att kunna ses over hela världen, dessa DVD-filmer har kodningen – 0.

Omslaget på varan kan variera mellan regionerna, trots att filmens innehåll är identiskt

I många länder, inklusive Sverige, går det att köpa regionsfria DVD-spelare. Med en regionsfri spelare kan du titta på filmer oavsett region.

Videoformat

Videoinformation för DVD är vanligtvis formaterat för ett särskilt tevesystem: NTSC (används i Förenta Staterna) eller PAL (Europa).

Dessa är okompatibla. Även då en skiva är regionsfri måste du säkerställa att din teve och DVD-spelare kan hantera skivans format.

Vanligtvis kan en amerikansk NTSC-teve inte spela PAL-format, och vice versa. Dock är många europeiska teveapparater av multistandard och kan därför uppfatta NTSC-signaler. Vissa DVD-spelare har möjlighet att konvertera videosignaler mellan dom olika systemen. Om du tänker köpa videor eller DVDer från ett annat land behöver du säkerställa att din spelare och teve kan visa den aktuella